Wat is VoIP?


VoIP is de afkorting voor "Voice over IP". Dit betekent spraakverkeer dat verzonden wordt via datanetwerken op basis van het Internet Protocol.

Het verschil met traditioneel telefoneren is de manier waarop het signaal getransporteerd wordt. Het geluid van VoIP telefoongesprekken wordt als gegevenspakketjes verzonden via het internet naar de ontvanger. Bij de ontvanger aangekomen worden de gegevenspakketjes weer omgezet in analoge data, oftewel onze stem. Op deze manier kunt je via internet met iemand bellen.

Bij VoIP wordt het Internet gebruikt om spraak te transporteren. Hierdoor wordt telefonie mogelijk op datanetwerken en gaat dit dus over dezelfde verbinding als dataverkeer. Wanneer je met een VoIP verbinding belt met een vast of mobiel nummer, zal het internetsignaal uiteindelijk 'de grond in gaan' om aansluiting te vinden met het traditionele netwerk.

De kwaliteit van het signaal is met VoIP vaak beter en je kunt volstaan met minder bekabeling omdat de PC en de telefoon op één poort aangesloten kunnen worden.

Heeft u een opmerking over bovenstaande omschijving, stuur deze dan naar info@bellenviainternet.net.